Kraamzorg


Na je bevalling heb je recht op kraamzorg. Vanuit je basisverzekering is dit 49 uur verdeeld over 8 dagen. Soms zijn er indicaties waardoor dit meer of minder wordt. Er wordt in samenspraak met de verloskundige gekeken naar wat er voor jou en je gezin aan zorg nodig is en kunnen de uren eventueel  worden aangepast.

 

 Volgens het Landelijk Indicatie Protocol betaal je  € 4,80 per uur aan eigen bijdrage. Heb je een aanvullende verzekering? Neem dan even contact op met je verzekeringsmaatschappij. Zij kunnen jou vertellen of deze eigen bijdrage helemaal of deels vergoed wordt.

 

Bij een thuisbevalling en soms bij een poliklinische bevalling kom ik de verloskundige assisteren. Dit wordt partusassistentie genoemd.


Tijdens je kraamweek ben ik er om je te helpen. De zorg voor moeder en kind komen op de eerste plaatst maar ook zal ik andere zorg van je overnemen zoals zorg voor het huishouden, andere gezinsleden en het ontvangen van bezoek.

 
Ik observeer en signaleer en geef je handvatten zodat je ook vol vertrouwen na de kraamweek de zorg van je pasgeboren kindje kunt voortzetten.  


Zelfredzaamheid vind ik belangrijk. Wat je dan ook al zelf kunt doen met je pasgeboren kindje zal ik je dan ook zelf laten doen natuurlijk met de benodigde assistentie en adviezen. De eerste dagen zijn er voor jou en je partner, eventueel broertjes en of zusjes om te genieten en een band op te bouwen met je pasgeboren kindje.