Vragen?

Wanneer vind de kennismaking plaats?

Kennismaken kan altijd, ook voordat je, je daadwerkelijk inschrijft. Als het klikt kunnen we gelijk alles doornemen. 

Wat is partusassistentie?

Tijdens de bevalling assisteer ik de verloskundige bij een thuisbevalling en ondersteun ik jou en je partner. Na de bevalling blijf ik minimaal twee uur bij je thuis. Ik zorg voor de controles van moeder en baby en geeft begeleiding bij de eerste voeding. Ik wil  graag op tijd aanwezig zijn om deze ondersteuning te bieden. Daarom is het fijn als je mij inlicht wanneer je het idee hebt dat de bevalling gaat beginnen.

Op hoeveel uur zorg heb ik recht?

Vanuit de basisverzekering heb je recht op 49 uur kraamzorg bij borstvoeding en 45 uur bij kunstvoeding. Vanuit de basisverzekering geldt een eigen bijdrage van € 4,60 (2021) per uur. Kraamzorg is uitgesloten van het eigen risico. Indien je een aanvullende verzekering hebt kan het zijn dat de eigen bijdrage deels of geheel wordt vergoed, neem hiervoor contact op met je zorgverzekering.

Wanneer moet ik alles in huis hebben?

Haal alles in huis vóór je 37e week van je zwangerschap. 

Heb je een uitzetlijstje nodig?

Op deze lijst vind je alle belangrijke benodigdheden.

Wat is een kraampakket?

In een kraampakket zitten de meest voorkomende benodigdheden die je nodig hebt tijdens je bevalling thuis en de kraamweek. Ook deze kun je aanvragen via je zorgverzekering. Als het kraampakket niet vergoed wordt kun je deze bestellen via het internet

Mijn verzekering zegt dat Kraamzorg Nicolette geen contract heeft met hun, wordt de kraamzorg evengoed vergoed?

Kraamzorg wordt vergoed vanuit de basisverzekering, helaas is het voor zelfstandigen niet mogelijk om rechtstreeks een contract af te sluiten met de zorgverzekeraar. Desondanks hebben wij dit goed geregeld voor jou en wordt de zorg 100% vergoed met uitzondering van de eigen bijdrage van € 4,60 per uur. Dit is niet anders ten opzichte van andere kraamverzorgenden of kraambureau's. Indien je een aanvullende verzekering hebt kan het zijn dat de eigen bijdrage deels of geheel wordt vergoed.